szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak diákok, akik még augusztusban fognak osztályozóvizsgát tenni azért, hogy ősszel pótolni tudják az elmaradt előrehozott érettségiket.

Bár a veszélyhelyzet idején az Oktatási Hivatal azt javasolta, online meg lehet tartani az osztályozóvizsgákat, sőt, a személyes megjelenést is engedélyezte, úgy tűnik, néhány intézmény - érthető módon - elhalasztotta ezeket a vizsgákat.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziuma augusztusra halasztotta a tanév második osztályozóvizga időszakát többek között azok számára, akik kérelmezték előrehozott érettségit - írta az intézmény honlapján. A vizsgákat augusztus 24-én fogják megtartani, de egy másik iskolában, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában is augusztus 25-27. között lesznek az osztályozóvizsgák - tették közzé az időpontokat az iskola honlapján.

Alap esetben nyáron csak javítóvizsgák szoktak lenni, augusztus 15-től augusztus 31-ig szervezik ezeket. Idén tavasszal azonban csak azok tehettek érettségi vizsgát, akik egyetemre felvételiztek, így az előrehozott érettségi vizsgák őszre tolódtak.

Akik pedig előrehozott érettségi vizsgát terveztek tenni, a vizsgázást nagy eséllyel meg kell, hogy előzze egy osztályozóvizsga is - ezeket pedig néhány iskola esetén ahogyan azt láthattátok,  a szokásostól eltérően a nyári szünetben, augusztusban tartják.

Friss infók az őszi érettségiről: jelentkezés és határidők

Mikor lehet jelentkezni az őszi vizsgákra és mik a főbb szabályok erre a vizsgaszezonra vonatkozóan? Itt vannak a legfrissebb infók.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!