szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kiderülnek az általános felvételieljárás ponthatárai, de mi lesz azokkal, akik nem kerültek be egy intézménybe sem? Fontos olvasói kérdésre válaszolunk.

Arról nemrég már írtunk, hogy bár hivatalos időpont még nincs, az általános eljárás végével azonban minden évben elindul a pótfelvételi is.

Tavaly július 24-én hirdették ki a felvételi ponthatárokat, július 29-től pedig már elindult a pótfelvételis jelentkezés. Valószínűleg idén is néhány nappal a ponthatárhúzás után fogják meghirdetni a pótfelvételis képzéseket, amelyekre augusztus elejéig lehet majd jelentkezni, a pótfelvételi döntés pedig augusztus 20-a után várható.

De kik jelentkezhetnek?

Ahogy az előző években is, várhatóan idén is azok adhatják majd be a jelentkezésüket a pótfelvételin, akik sehova nem jelentkeztek a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Azonban a pótfelvételin – néhány kivételtől eltekintve – csak önköltséges képzéseket indítanak. Az intézményenként meghirdetett képzések teljes listáját és a hozzájuk kapcsolódó fontos tudnivalókat majd a Felvin olvashatjátok. Illetve általános szabály, hogy a pótfelvételi során nem jelölhettek meg több helyet – csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére jelentkezhettek.

Vajon mi lesz azokkal, akik a vírus miatt csúsztak le az idei felvételiről? Az érettségik előtt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, a felvételivel kapcsolatban azt tervezik, hogy az augusztusi pótfelvételiket megtartják így akik most esetleg kiesnek a felvételiből, akkor jelentkezhetnek, illetve az őszi - keresztféléves felvételik - lehetőségeit is tervezik kibővíteni.

És mi lesz a ponthatárokkal? Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Változhatnak az idei ponthatárok a rendhagyó érettségi időszak miatt?

Vajon az elmaradt szóbeli érettségik mennyire fogják befolyásolni az idei felvételi végleges ponthatárainak alakulását? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!