szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiknek szól leginkább a pótfelvételi és mikorra várható az indulása? Itt vannak az infók és a gyakori szabályok.

Bár a 2020-as pótfelvételi hivatalos dátumát még nem lehet tudni, de az előző évekhez hasonlóan, idén sem várható a megszokottól eltérő menetrend.

Tavaly július 24-én hirdették ki a felvételi ponthatárokat, július 29-től pedig már elindult a pótfelvételis jelentkezés. Valószínűleg idén is néhány nappal a ponthatárhúzás után fogják meghirdetni a pótfelvételis képzéseket, amelyekre augusztus elejéig lehet majd jelentkezni, a pótfelvételi döntés pedig augusztus 20-a után várható.

Milyen szakokra lehet jelentkezni?

A pótfelvételin nagy számban csak önköltséges képzéseket hirdetnek meg, amelyekre csak akkor jelentkezhettek, ha az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztetek, vagy egyetlen szakra sem kerültetek be.

Ezeken az alapszakokon lesz a legnagyobb a verseny idén

Ha ti is gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, pszichológia vagy mérnökinformatikus szakra jelentkeztetek, akkor számíthattok az izgalmas felvételi időszakra, ugyanis ezekre a képzésekre most is több ezren jelentkeztek. Mutatjuk a statisztikákat és azt is, milyen ponthatárokra számíthattok a legnépszerűbb szakokon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!