szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan újra lehet számolgatni. A felvételi pontjaitokat többféleképpen kiszámolhatjátok majd, de mégis melyik módszer a legjobb, és ki dönti el, hogy melyik szerint történik a számolás?

Kétféle módja van a felvételi pontok kiszámításának. Az első: az 500 pont a tanulmányi pontok (maximum 200) pont és az érettségi pontok (maximum 200 pont) összegéből áll, hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). A másik mód, népszerű nevén a duplázás az érettségi pontok kétszerezését jelenti (maximum 400 pont), hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). Így szintén elérhető a maximális 500 pont - áll a felvételi tájékoztatóban.

Sok érettségiző szájából hangzik el a mondat, hogy "szerintem duplázni fogok". A felvételi pontszámot azonban automatikusan a legkedvezőbb módon számolja ki a felvételi rendszer. Így nem kell azon agyalnotok, hogy melyik érettségi eredményeit kellene dupláznotok, vagy éppen számolgatni, hogy hogyan lenne a legjobb.

Tehát pontosabban nem ti dupláztok majd - ha úgy alakul -, hanem eleve úgy számolják a pontjaitokat, hogy a lehető legtöbbet kaphassátok.

Ha még többet olvasnátok a pontszámításról vagy az előzetes ponthatárokról, minimumponthatárokról, akkor itt nézhetitek meg a legfrissebb cikkeinket a 2020-as felvételiről.

Érettségi időszak: 8 tipp a vizsgadrukk ellen

Már csak néhány hét maradt az idei év érettségi vizsgaidőszakának kezdetéig. Biztosan egyre többen izgultok és készültek a vizsgákra. Összeszedtünk néhány tippet, ami segít leküzdeni a vizsgadrukkot és oldja a feszültséget.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.