szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már rászántátok magatokat az érettségire való felkészülésre vagy még csak fontolgatjátok a dolgot? Ezzel a három ingyenes alkalmazással elkezdhetitek a gyakorlást a matekérettségire.

Mathematics

Ezzel az alkalmazással megoldhattok egyenleteket, függvényeket és vektorokkal is számolhattok. Az alkalmazás nyelve alapvetően angol vagy német, de ha nem beszéltek olyan jól ezeken a nyelveken, akkor is segítenek a képek. Ha szeretnétek, az alkalmazással bármit kiszámolhattok, mint egy számológéppel, de egyszerűen megoldhattok lineáris egyenleteket vagy logaritmusokat is.

©

Photomath

Ez az alkalmazás egy pillanat alatt megoldja a matekpéldákat. Nincs más dolgotok, csak vigyétek a telefonotok kameráját a feladat fölé, és már meg is kapjátok a megoldást. Még ennél is jobb, hogy az app lépésről lépésre le is vezeti a folyamatot.

©

Matematika érettségi gyakorló - középszint

Ebben az app-ban olyan 30 pontos teszteket tölthettek ki, amelyek a matek érettségi első részéhez hasonlítanak. A legtöbb feladatnál megnézhetitek a magyarázatokat és a megoldáshoz szükséges képleteket is. A befejezett tesztsorokra pontokat kaptok és ezekről az alkalmazás statisztikát is vezet nektek. Az app egyik előnye, hogy a feladatsorokat tetszőleges sorrendben lehet kitölteni, illetve bármikor újra kezdhetitek őket.

©

Olaszul tanulnátok? Újabb ingyenes appot ajánlunk

Már unjátok az angolt és a németet? Kipróbálnátok valami újat? Ezzel az alkalmazással megismerkedhettek az olasz nyelvvel és fejleszthetitek a tudásotokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.