szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Hatodik rész: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre idén összesen 14940-en kerülhetnek be, nappali képzésre 10454-en, esti és levelező munkarendben 2756-an, távoktatásban pedig 1730-an kezdhetik meg tanulmányaikat.

©

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Ennyien kerülhetnek be idén az egyik legnépszerűbb egyetemre - itt vannak a számok

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Negyedik rész: Budapesti Gazdasági Egyetem.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!