szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Első rész: Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Az ELTE-re idén felvehető diákok száma 19981 fő lehet összesen.

©

Miért pont ennyi ez a szám?

Minden egyetemnek, főiskolának van úgynevezett kapacitásszáma, amely az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszámát takarja, vagyis összesen ennyi elsőévest tud felvenni az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a Felvin, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Hét fontos szabály, amit teljesítenetek kell, hogy bekerülhessetek egyetemre

Idén felvételiztek, akkor fontos, hogy a ponthatár elérése mellett más feltételeknek is megfeleljetek. Mit kell teljesíteni a 2020-as eljárásban? Összeszedtük.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.