szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen dokumentumokat kell feltöltenetek a jelentkezési határidőig, hogy érvényes legyen a jelentkezés, illetve megkapjátok értük a többletpontokat? Itt vannak a tudnivalók.

A 2020. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre február 15-ig kell jelentkezni, a hiányzó dokumentumokat pedig július 9-ig kell majd pótolni. A felvételi összes dátumát itt nézhetitek meg.

Február 15-ig csatolnotok kell a jelentkezéshez a már letett érettségi vizsgákat igazoló dokumentumot - az érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt ugyanakkor csak a külföldi, Magyarországon működő külföldi rendszerű, valamint a Magyarországon 2006. január 1. előtt tett vizsgák esetében kell feltölteni.

Ha már van felsőfokú okleveletek, és az alapján kéritek a pontszámítást vagy mesterképzésre jelentkeztek, azt is fel kell töltenetek február 15-ig. Csatolnotok kell - amennyiben érintenek titeket - a felvételi eljárás kiegészítő díjának igazolását és az érettségi vizsgatárgy megfeleltetési kérelmet is.

A jelentkezési határidőig fel kell tölteni a középiskolai bizonyítvány már kitöltött oldalait (ha utolsó éves középiskolások vagytok, akkor a 11. osztályos eredményeket), illetve - mesterképzés esetén, ha az intézmény kéri - a leckekönyv oldalait is.

Július 9-ig pótolhatjátok a jelentkezési határidő után szerzett külföldi vagy külföldi rendszerű érettségi bizonyítvány/tanúsítvány vagy felsőfokú oklevél, a középiskolai bizonyítvány vagy a leckekönyv hiányzó oldalainak, illetve - mesterképzéseken - az oklevélmelléklet fénymásolatát.

Arról, hogy milyen további dokumentumokat kérhetnek az egyes szakokon, itt olvashattok.

Mi a helyzet a többletpontokat igazoló dokumentumokkal?

Azokon a jogcímeken, amelyeket már február 15. előtt is igazolni tudtok, csak akkor kaphattok többletpontot, ha a jelentkezési határidőig fel is töltitek a szükséges dokumentumokat. Ezután csak azokat az igazolásokat pótolhatjátok, amelyek február 15-ig nem álltak rendelkezésre.

Ha július 9-ig újabb nyelvvizsgát tesztek, az E-felvételiben az ügyintézés során kell rögzítenetek a bizonyítvány adatait - a fénymásolatot nem kell feltöltenetek.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Idén felvételiztek? Így számolhattok a pontjaitokkal 2020-ban

Szeretnétek kiszámolni, jelenleg hány pontotok van/lenne a tanulmányi és érettségi eredményeitekkel, nyelvvizsgával, versenyeredményekkel a 2020 felvételin, ha minden a tervek szerint alakul? Próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.