szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Július 24-én hozzák nyilvánosságra a 2019-es egyetemi-főiskolai felvételi ponthatárait. Hány órakor számíthattok az sms-re, hol tartanak ponthatárváró bulit, és mikor érkezik a hivatalos értesítés arról, melyik szakra kerültetek be?

Ponthatárhúzás: július 24-én

A ponthatárokat – akárcsak az előző években – este nyolckor hozzák nyilvánosságra a Felvi.hu-n és a Pont Ott Partikon. A ponthatárokról természetesen az Eduline-on is beszámolunk, sorra vesszük a legnépszerűbb szakokat, megnézzük, milyen képzéseken húzták a legmagasabb ponthatárokat, hová került be a legtöbb elsőéves.

Jön az sms?

Ha az E-felvételi felületén megadtátok a telefonszámotokat, akkor érkezni fog az sms az eredményetekről. A hivatalos dokumentumot – az ún. besorolási döntésről szóló határozatot, amelyben az szerepel majd, melyik szaknál értétek el a ponthatárt – az E-felvételiről tölthetitek majd le, a határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a felvételizőket legkésőbb 2019. augusztus 5-ig.

Ez a harminc legnépszerűbb BA- és BSc-szak a 2019-es felvételin

Kevesebb mint egy hónap van a 2019-es felvételi ponthatárhúzásáig. De melyek idén a legnépszerűbb BA- és BSc-szakok? Itt találjátok azt a harminc képzést, amelyet a legtöbb felvételiző választott.

Ezután attól a felsőoktatási intézménytől is kaptok majd egy felvételi határozatot, ahová bekerültetek, ebben – emeli ki a felvételi tájékoztató – információt találtok majd a beiratkozás helyéről, idejéről és a teendőitekről.

Hol lesz Pont Ott Parti?

Az ország több pontján tartanak ponthatárváró bulit július 24-én, ám egyelőre csak két Pont Ott Parti programját hozták nyilvánosságra: a pécsiről itt olvashattok, a salgótarjániról pedig itt. A ponthatárváró bulikon általában tájékoztató előadásokat, játékokat, koncerteket szerveznek, este nyolctól pedig kivetítik a ponthatárokat.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!