szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már elindul az idei tavaszi ügyintézési időszak. De milyen dolga lesz a felvételizőknek? Összeszedtünk minden hasznos infót a arról, mire kell figyelnetek, hol nézhetitek meg a pontszámaitokat és mikor érdemes kihasználni a sorrendmódosítást.

Hiánypótlás és sorrendmódosítás

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatait (pl. felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló iratok) 2019. július 10-ig pótolhatjátok. Illetve szükség esetén július 10-ig egyetlen alkalommal módosítható a jelentkezési helyek sorrendje is.

Ha szeretnétek megváltoztatni a sorrendeteket, az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőségetek módosítani a jelentkezéskor megadott képzéseken. Ennek során csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén lehet változtatni, új képzés rögzítésére nincs mód.

De mikor érdemes módosítani? A sorrendmódosításról bővebben itt olvashattok.

Ezeket a feltételeket kell teljesíteni, hogy többletpontot érjen az emelt szintű érettségi

Nem mindenkinek jelent automatikusan plusz pontot az emelt szintű érettségi. De mikor jár 50 többletpont érte? Fontos infók a pontszámításhoz.

Pontszámok

Jelentkezések és pontszámok menüpontban megnézhetitek az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámaitokat és annak részleteit is.

Fontos, hogy ha pótoltok egy hiányzó dokumentumot és ez hatással van az összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Érdemes tehát az ügyintézési időszakban többször is megnézni az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassátok.

Minden fontos adat egy helyen

Szükség esetén a megadott adatok is az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók. A jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve láthatók a fenti adatok és az aktuális pontszámok.

A státuszlap a Hivatalos iratok menüpontban nézhető meg, és az eljárás során folyamatosan elérhető, lementhető, illetve kinyomtatható - írja a Felvi.

Szintén az E-felvételi felületén ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, a feldolgozás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!