szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közeledik a ballagás, de még nem tudjátok, milyen ajándékkal búcsúzzatok a tanároktól? Mutatunk néhány saját készítésű, olcsó, de annál ötletesebb ajándékot.

Virág - másképp

A szokásos virágcsokrot is feldobhatjátok egy saját készítésű vázával. Csak egy befőttesüvegre vagy egy egyszerű vázára van szükségetek, két tucat ceruzára, ragasztópisztolyra és egy kis szalagra: a ragasztópisztollyal rögzítsétek a ceruzákat, majd kössétek körbe egy pöttyös, csíkos vagy mintás szalaggal.

Pinterest

undefined

És még egy változat

Ha tartósabb ajándékot kerestek, a matektanárnak ez tökéletes: egy favonalzót daraboljatok fel, és egy ragasztópisztollyal készítsetek belőle kaspót. Mehet bele egy kaktusz, a kaktusz földjébe pedig szúrjatok egy ceruzát, amelyre egy kedves üzenetet írhattok alkoholos filccel. 

Pinterest

undefined

Falikép a nevekből

Szófelhőt sokféle programmal készíthettek (például kipróbálhatjátok a Wordartot) - a névsorból, tanáraitok kedvenc szófordulataiból, aranyköpésekből is összeállhat egy-egy kép. Utána már csak ki kell nyomtatni és beletenni egy dekoratív keretbe.

Pinterest

undefined

Tenyérlenyomatok

Ehhez csak egy papírra és némi festékre lesz szükség: az osztályba járó összes diák nyomja rá a tenyér/ujjlenyomatát, középre pedig írjatok egy idézetet vagy egy kedves üzenetet.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Édesszájú tanároknak

"Nyugtató" az érettségi dolgozatok javításához - akár ezt a feliratot is felragaszthatjátok egy befőttesüvegbe, amelyet aztán csokidrazséval, gumicukorral, bonbonnal vagy más nassolnivalóval kell feltölteni. Egyszerű ajándék, de garantáltan örömet okoz majd.

Pinterest

undefined

Útravaló a nyárra

Ennek az ajándéknak főleg a lazább, fiatalabb tanárok fognak örülni - ne az osztályfőnöknek készítsétek el, hanem a szaktanároknak, akiktől nem annyira drága, inkább ötletes és egyedi ajándékkal búcsúznátok. Ehhez az ajándékhoz csak egy kosár, egy tubus naptej, egy menő törölköző, egy műanyag pohár és egy saját készítésű címke kell. A pohárra készítsetek vízálló matricát "tanár vagyok", "a legjobb angol/német/fizika/kémiatanár" felirattal. A kosárra is akasszatok egy kártyát, ehhez csak egy színes nyomtató és némi szalag kell: az angoltanárnak akár meg is hagyhatjátok a "keep calm, summer is almost here" feliratot, a többi tanárnak mehet a "nyugi, mindjárt itt a nyár" szöveg.

Pinterest

undefined

Feliratos póló

Szintén a fiatalabb és/vagy lazább tanároknak ajánljuk. Egy jó minőségű póló valamilyen vicces vagy éppen megható felirattal? Jó választás.

Pinterest

undefined

A legjobb dalok szerenádra: a klasszikusoktól a 30Y-ig és ByeAlexig

Mindjárt itt a ballagási szezon, és ezzel együtt a szerenádok időszaka is. Összegyűjtöttük nektek néhány dalt.