szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tizenegy százalékkal emelkedett a Budapesti Metropolitan Egyetemre (METU) felvételizők száma, az első helyes jelentkezők száma hét százalékkal magasabb, mint tavaly.

Miközben országosan csökkent a mesterképzésre jelentkezők száma, addig a METU 37 százalékos növekedést regisztrált – olvasható az egyetem közleményében. Kiemelik, hogy az intézmény több olyan képzést – például az emberi erőforrás tanácsadó és a marketing mesterszak – indított, amely iránt nagy az érdeklődés.

A levelezős képzésekre 28 százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly, miközben országos szintén 2,4 százalékkal nőtt a felvételizők száma.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a jelentkezői létszám növekedésében szerepe volt az egyetemen MyBrand néven elindított képzési rendszernek.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ez a tíz legnépszerűbb alapszak a 2019-es felvételin: tarol a gazdálkodási és menedzsment

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus - ez a 2019-es felvételi három legnépszerűbb alapszakja. Nyilvánosságra hozták a jelentkezési statisztikákat, idén összesen 112 034-en jelentkeztek egyetemre és főiskolára.