szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összesen 9122-en jelentkeztek a Budapesti Corvinus Egyetemre, közülük 5813-an első helyen jelölték meg az intézményt, az összes leadott jelentkezések száma meghaladja a húszezret.

A korábbi évhez képest mind az alap-, mind a mesterképzésen növekedett az első helyes jelentkezések száma, összesen 3 százalékkal – olvasható az egyetem közleményében. Arra is kitérnek, hogy az idegen nyelvű képzései iránt is nőtt az érdeklődés, az alapszakokon 10 százalékkal, a mesterképzéseken húsz százalékkal többen jelölték meg első helyen az angol nyelvű képzéseket, mint tavaly.

A Corvinus – és egyben a magyar felsőoktatás – legnépszerűbb kara továbbra is a Gazdálkodástudományi Kar 4361 első helyes jelentkezővel és majdnem 15 ezer összes jelentkezéssel. A kar listavezető szakja továbbra is a gazdálkodási és menedzsment képzés, megelőzve a nemzetközi gazdálkodás, a gazdaságinformatika és a pénzügy és számvitel szakokat, amelyek szintén a legnépszerűbb alapszakok közé tartoznak. A gazdaságtudományok területén a Corvinus képzéseit országosan az összes első helyes jelentkezők 18%-a jelölte meg, amellyel a legnépszerűbb az gazdaságtudományi egyetemek között.

Itt a lista: ezekre az egyetemi karokra jelentkezett idén a legtöbb diák

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara - ezek az egyetemi karok vezetik a népszerűségi listát a 2019-es felvételin.

A Közgazdaságtudományi Kar képzéseire idén közel 20 százalékkal többen jelentkeztek első helyen, mint az elmúlt évben, és az összes jelentkezések száma is szignifikánsan nőtt. A kar legnépszerűbb képzése továbbra is az alkalmazott közgazdaságtan alapszak, de továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik olyan különleges képzések iránt, mint a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan-, vagy az egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterképzés - írják.

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar két legnépszerűbb szakja továbbra is a nemzetközi tanulmányok, valamint a kommunikáció és médiatudomány képzés. A társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok 16%-a Corvinust jelölte meg első helyen – emeli ki az intézmény.

Ez a tíz legnépszerűbb alapszak a 2019-es felvételin: tarol a gazdálkodási és menedzsment

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus - ez a 2019-es felvételi három legnépszerűbb alapszakja. Nyilvánosságra hozták a jelentkezési statisztikákat, idén összesen 112 034-en jelentkeztek egyetemre és főiskolára.

A Corvinus székesfehérvári campusára körülbelül annyian jelentkeztek, mint tavaly, a népszerűségi listát a gazdálkodási és menedzsment, valamint a turizmus-vendéglátás szak vezeti, amelyek duális formában is indulnak.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.