szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén felvételiztek? Mutatjuk, milyen dátumokat, határidőket kell feljegyeznetek a naptáratokba.

2019. február 15.

A legfontosabb dátum, a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje. Február 15-ig kell rögzítenetek az E-felvételiben azokat az egyetemeket, főiskolákat és szakokat, ahová jelentkezni szeretnétek.
A jelentkezési kérelmet díjmentesen nyújthatjátok be három képzésre – ha ennél több szakot jelölnétek meg, kiegészítő eljárási díjat kell fizetnetek, ennek összege 2000-2000 Ft jelentkezési helyenként.

Így tölthetitek ki a 2019-es felvételi online jelentkezési lapját: lépésről lépésre

Idén felvételiztek egyetemre, főiskolára? Mutatjuk, hogyan kell jelentkeznetek az E-felvételi rendszerében - lépésről lépésre.

2019. február 20.

A hitelesítés határideje. A felvételit hitelesíthetitek az Ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott, aláírt hitelesítő adatlap postára adásával. Fontos, hogy a jelentkezés hitelesítés nélkül érvénytelen. Ha már hitelesítettétek a jelentkezéseteket, de még a jelentkezési határidő lejárta előtt bármit változtattok az E-felvételiben (például új szakot jelöltök meg, valamilyen adatot átírtok), a felvételi kérelmét újra hitelesíteni kell.

2019. április 19-től

E-felvételi ügyintézési időszak: online tájékoztatást kaptok a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról, pontszámokról. Április 19-től folyamatosan nyomon követhetitek a rögzített adataitokat, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumaitok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatjátok a vizsgaeredményeiteket, a felvételi pontjaitokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot.

2019. június 10.

A jelentkezésről szóló általános tájékoztatás kiküldése. Általános tájékoztatást kaptok az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről.

Rossz hír a felvételizőknek: bukhatjátok az egész felvételit, ha ezeket a feltételeket nem teljesítitek

Idén felvételiztek? Ezeket a feltételeket mindenképp teljesítenetek kell ahhoz, hogy bekerülhessetek a kiválasztott képzésre. Összeszedtük a legfontosabb infókat a minimumpontszámokról, alkalmassági vizsgákról és a pontszámításról.

2019. június 26-ig

Hiánypótlási felszólítás megküldése. Amennyiben a felvételi jelentkezési kérelmét hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok ezek pótlásáról. A következő esetekben érkezik hiánypótlási felszólítás: ha a jelentkezést nem hitelesítettétek, ha a kiegészítő eljárás díját csak részben vagy egyáltalán nem fizettétek be, ha nem töltöttétek fel a tanulmányi pontok számításához szükséges, a középiskolai bizonyítvány megfelelő oldalairól készült fénymásolatokat stb. https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2019A/1_teendok_hataridok/17_hatarido_utan/171_hianypotlas

2019. július 10.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (például a felsőfokú oklevél másolata) benyújtásának a határideje. Szintén július 10-ig van lehetőségetek a képzések sorrendjének egyszeri módosítására.

2019. július 24.

A ponthatárok, a felvételi eredmények várható kihirdetésének az időpontja.

Legkésőbb 2019. augusztus 5-ig

Közzéteszik az E-felvételiben a besorolási döntésről szóló határozatot, valamint erről e-mailben is tájékoztatnak benneteket.

Legkésőbb 2019. augusztus 8-ig

A felsőoktatási intézmények is kiküldik a bekerült hallgatóknak postai úton vagy e-mailben a felvételi határozatot.

A közléstől számított 15 nap

A jogorvoslati kérelem benyújtásának a határideje: le kell írnotok azokat a tényeket és körülményeket, amelyek a kézbesítés szabálytalanságát vagy az önhibátok hiányát bizonyítja. A kérelmet Ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton kell benyújtani.

Felvételizők, figyelem! Öt plusz egy lépés a tökéletes szak kiválasztásához

Elindult a felvételi, február 15-ig jelentkezhettek az egyetemek és főiskolák képzéseire. Tanácstalanok vagytok, nem tudjátok, melyik szakon milyen tantárgyakat oktatnak, hol lehet a végzettséggel elhelyezkedni, és jó-e a hangulat a tanszéken?