szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemcsak az egyetemre-főiskolára jelentkezőknek, hanem a keresztféléves felvételizőknek és a középiskolában továbbtanulóknak is fontos dátumokot kell fejben tartaniuk. Íme, a legfontosabb határidők.

Középiskolai írásbeli felvételi

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban – 2019. január 19-én 10 órától – szervezik meg. Ugyanez az időpont vonatkozik a négy- vagy ötosztályos középiskolákba, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba, illetve az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőkre is.

A pótló írásbelit 2019. január 24-én, 14 órától tartják majd, de ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Keresztféléves felvételi

A keresztféléves felvételi ponthatárait várhatóan 2019. január 24-én a napon hirdetik majd ki.

Indul a 2019-es felsőoktatási felvételi

December utolsó napjaiban elindul a 2019-es felsőoktatási felvételi - megjelenik a felvételi tájékoztató és a jövő szeptemberben induló szakok listája.

Valóságos iparág épült a középiskolai felvételire: több tízezer forintos kurzusokat is hirdetnek

Valóságos iparág épült a középiskolai felvételire, Budapesten több tucat előkészítőt hirdetnek középiskolák, oktatási centrumok, és persze a magántanárok.

Tényleg nem kötelező a természettudományos érettségi a felvételihez

Milyenek a felvételi pontszámítási szabályai 2019-ben? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.