Érettségi-felvételi Eduline

„Szerintem a feladatsor bizonyos szempontból könnyebb volt, mint tavaly”

Elolvasom

Az idei magyarérettségi nem okozhatott meglepetést a diákoknak. Az érettségizők kifejezetten szerencsés helyzetben voltak, mivel ebben a rendkívüli és stresszes érettségi szituációban viszonylag könnyű feladatokat kaptak – mondta az Eduline-nak Dergez-Rippl Dóra, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar adjunktusa. A magyar nyelv és irodalom érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a magyarérettségi megoldása: szövegalkotási feladatok

Elolvasom

Három órát kaptak a középszintű magyarérettségi szövegalkotási feladatának megoldására a diákok - itt van a nem hivatalos megoldás. Mivel ahány diák, annyi esszé, és ahány tanár, annyi értékelés, az eduline által felkért szaktanár nem teljes fogalmazásokat írt, hanem a legfontosabb szempontokat, elemeket emelte ki. A magyarérettségi nap támogatását köszönjük a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolának.

Érettségi-felvételi Eduline

"Berzsenyi miatt kizártam a verselemzést" - tetszett a diákoknak a magyarérettségi

Elolvasom

Az előző évekhez képest könnyű volt az idei középszintű magyarérettségi – legalábbis az eduline-nak nyilatkozó vizsgázók szerint, akik között volt olyan is, aki már 11 órakor beadta a feladatlapot. A „netnyelvről” szóló szövegértelmezési feladat mindenkinek tetszett, a második rész feladatai közül a legtöbben az érvelést választották.

Érettségi-felvételi Eduline

A Móricz-novella volt a legnépszerűbb a diákok között

Elolvasom

Könnyűnek tartják az idei középszintű magyarérettségi szövegértési és szövegalkotási feladatsorát az eduline-nak nyilatkozó diákok, többségük a Móricz Zsigmond-novellát választotta, a Nemes Nagy Ágnes-műhöz kapcsolódó kérdések között azonban találtak olyat, amelyre - szerintük - nem volt egyértelmű válasz.

1 2