Érettségi-felvételi Eduline

"Erre a szövegszerkesztési tudásra szükség van, akármilyen területen is dolgozik az ember"

Elolvasom

Korrekt feladatsort kaptak a diákok a középszintű informatikaérettségin, a feladatsor „lefedi azokat az ismereteket, amelyekre szükség van a mindennapokban, az egyetemi évek alatt, majd a munka során” – mondta az Eduline által megkérdezett egyetemi oktató. A középszintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak az első infók az informatikaérettségiről: a foci is előkerült a feladatsorban

Elolvasom

Az NB1-be tartozó focicsapatok játékoskeretéről kaptak adatbázis-feladatot az informatikából középszinten érettségizők, akiknek egy - a gumiabroncsok történetéről szóló - szöveget is kell szerkeszteniük, a háztartások kiadásairól kell infografikát készíteniük, emellett egy táblázatot is létre kell hozniuk a Heves megyei települések vízkeménységi mérési adataiból.

Érettségi-felvételi Eduline

„Ez az a témakör, amely a mérnökinformatikus tanulmányok során a leginkább előnyt jelent”

Elolvasom

Hétfő reggel az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon – a témakörökről és a mérnökinformatikus szak elvégzéséhez szükséges készségekről kérdeztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának címzetes egyetemi tanárát. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

1 2 3