Közoktatás Eduline

Eltűnnek a hátrányos helyzetű diákok a gimnáziumokból, zsákutcás képzéseket kezdenek el

Elolvasom

Bajba került a hátrányos helyzetű roma gyerekeket oktató Dr. Ámbédkar Iskola, amelyet tíz éve alapított egy borsodi kisfaluban, Sajókazán Derdák Tibor szociológus, tanár és Orsós János pedagógus. A 18-ról 16 évre csökkentett tankötelezettségi korhatár, a szakképzési ösztöndíjak és a munkaügyi központok továbbképzései miatt folyamatosan csökken a diákok száma.

Közoktatás Eduline

A tanévnyitó előtt mondott fel a tanári kar a sátai iskolában

Elolvasom

Tíz tanár mondott fel a tizenkét tagú tantestületből a borsod megyei Sáta községben, ahol a helyi iskolát a buddhista Dzsaj Bíhm közösség működteti ettől a tanévtől. Az intézmény egyik vezetője szerint a pedagógusok a végkielégítés miatt döntöttek így, ám az érintettek egyike egészen más okokról beszélt a hvg.hu-nak.

Közoktatás Eduline

LMP: bajba kerülhetnek a "kegyvesztett" egyházak iskolái

Elolvasom

Az új egyházügyi törvény nyomán elveszítette egyházi státuszát a 13 közoktatási intézményt fenntartó Magyar Evangéliumi Testvérközösség, illetve a Sajókazán iskolát működtető Dzsaj Bhím közösség is - írta közleményében Osztolykán Ágnes. Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának LMP-s alelnöke szerint a Fidesz "úgy döntött, hogy a hátrányos helyzetűeket befogadó iskoláknak nincs helyük".