szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sőt, a Könyvtári Cserepont szolgáltatás mellett ismét elérhetővé teszik a Könyvet házhoz szolgáltatást is.

Mivel a könyvtári szolgáltatások iránt jelentős az érdeklődés, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) az olvasók igényeit figyelembe véve idén nem tart nyári szünetet – olvasható a könyvtár közleményében.

Mint írják, a FSZEK ismét elérhetővé teszi a Könyvet házhoz szolgáltatását is, ami azt jelenti, hogy ha ideiglenesen vagy tartósan - például karantén miatt - otthon kell maradnotok, akkor sem kell lemondanotok a könyvekről. Mivel ebben az esetben ingyenesen biztosítják a kölcsönözni kívánt dokumentumok és szükség szerint a lejátszóeszközök házhoz szállítását. A szolgáltatásban részt vevő kerületi könyvtárakról bővebben a könyvtár honlapján a Szolgáltatások menüpontban találhattok információkat. 

Emlékeztettek arra, hogy május 5-i újranyitás előtt kikölcsönzött művek visszavitelére biztosított türelmi idő június 30-án lejár. A FSZEK kéri, hogy aki teheti, ne az utolsó napokban keresse fel a könyvtárát, így elkerülhető lesz a sorban állás. A könyvtárakba a vonatkozó kormányrendelet alapján továbbra is a koronavírus elleni védettségüket igazolni tudó olvasók és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak léphetnek be. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha védettségüket igazolni tudják. Továbbra is kötelező a könyvtárakban a maszkviselés és a távolságtartás.

De akkor sincs gond, ha nincs védettségi igazolásotok, ugyanis a FSZEK pontosan az ilyen esetekre továbbra is biztosítja a Könyvtári Cserepont szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással is tudtok kölcsönözni. Sőt, ha könyvtári tagok vagytok, akkor az intézmény által előfizetett és közvetített adatbázisokat is eléritek távolról, teljesen ingyen. Amennyiben nem rendelkeztek tagsággal, online regisztrációt követően 30 napig egy napijegy áráért használhatjátok az adatbázisokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!