szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most, hogy végre van időtök egy picit szusszanni, érdemes lehet olvasással kikapcsolni az agyatokat. Olyan könyveket ajánlunk most nektek, amiket ingyen letölthettek és akár azonnal el is kezdhettek.

Charles Dickens: Karácsonyi ​ének

Kezdjük a listát egy igazi, kedves karácsonyi történettel, amivel szuper lehet a hangolódás az ünnepekre. A történet főszereplője egy morcos ember, akinek a karácsony is csak egy olyan nap, mint a többi és végtelenül bosszantja az emberek ünnepi készülődése. Egy napon azonban megjelennek nála a karácsony szellemei, akik megmutatják neki a múltat, a jelent és a jövőt és ez mindent megváltoztat. A Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról le tudjátok tölteni a könyvet.

Rejtő Jenő: Az elveszett cirkáló

Ha kicsit kalandosabb vizekre eveznétek, akkor választhattok több Rejtő könyvből is. Az elveszett cirkálóban találkozhattok Piszkos Freddel, aki társaival egy légionista megkeresésére indul. A könyvet innen tudjátok letölteni.

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Egy kicsit komolyabb hangvételű könyv, mely az önmagát kereső Mihályról szól. A főhős nászútja közben dönt úgy, hogy megéli az elmúlt fiatalságát és otthagyja feleségét. Bár a könyv sokszor nyomasztóan elgondolkodtató, lehet, hogy az új év előtt érdemes olvasni egy önmagát kereső ember történetéről. „És ha az ember él, még mindig történhet valami" – így zárja le a szerző a könyvet. Az Utas és holdvilágot itt érhetitek el.

Ady Endre összes költeménye

Tegnap harangoztak,

Holnap harangoznak,

Holnapután az angyalok

Gyémánthavat hoznak.

Egy kis részlet Ady Endre Kis, karácsonyi ének című verséből. Ha csak verseket olvasni van kedvetek, akkor akár karácsonyi programként kikereshetitek a költők versei közül a karácsonyi műveket. Ady Endre költeményei között több verset is találtok, ami a karácsonyról szól. Itt tudjátok megnézni a kötetet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!