szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lassan teljesen az életünk része lesz az otthoni tanulás és otthoni munka. Bár meg lehet szokni, és van, aki örül is, hogy többet lehet otthon, azért érdemes néhány tippet megfogadni, hogy ne tűnjön el a rendszer és a motiváció a hétköznapokból.

Nincs már sok hátra a téli szünetig, de addig még néhány napot át kell vészelni és az sem kizárt, hogy a következő évben is jól jönnek majd tippek, ötletek az otthoni tanuláshoz.

Rendszer, rendszerezés

Az első és legfontosabb tipp, hogy akkor is legyen egy rendszer az életetekben, a hétköznapokban, ha most nem mehettek be az iskolába. Írjátok fel minden hétvégén előre, hogy a következő héten milyen óráitok lesznek, mit kell leadnotok. Ki is ragaszthatjátok az online órarendet az íróasztal fölé, ami így jobban szem előtt lehet. Legyen egy adott időpont, amikor felkeltek reggel, akkor is, ha nincs órátok. Bár edzésre most nem tudtok járni, de otthonra beiktathattok minden héten néhány „tornaórát”, edzést, amit  egy adott időpontban végeztek el.

Időbeosztás

A következő heti időbeosztásotokat is érdemes jó előre elkészíteni. Az otthoni tanulás könnyen fulladhat káoszba. Ha nincs meghatározva, hogy egy feladatot pontosan meddig kell befejeznetek, akkor könnyen belefuthattok abba a hibába, hogy sosem ér véget a tanulás, mert feladatokat toltok magatok előtt. Döntsétek el, hogy melyik napokon hány óráig foglalkoztok a tanulással, mintha suliban lennétek, de utána tegyétek félre és próbáljatok meg kikapcsolódni.

Minőségi idő

Bár a lehetőségek listája most lecsökkent, így is számos dolog van, amivel kikapcsolódhattok feltöltődhettek. Főleg ebben a mindenki számára stresszes időszakban fontos, hogy a minőségi időtöltés is része legyen a napjaitoknak. Ez mindenki számára más jelent. Megnézni a jól kiérdemelt, kedvenc sorozatot, valami kreatív dolgot csinálni, sétálni egyet, sütni, főzni valami finomat, olvasni.

Alvás, pihenés

Ne essetek abba a hibába, hogy azt gondoljátok, holnap úgy sem kell suliba menni, fent lehetek hajnalig. Persze egyszer-egyszer belefér, de ha felborul a napirendetek és összevissza ébredtek, akkor nehezebb a koncentrálás, főleg az otthoni környezetben. Beszéljétek meg magatokkal, hogy mi a legkésőbbi időpont este, amikor elmentek aludni.

Arra kíváncsi a CIA, vajon ti mennyire lennétek jó ügynökök

Nemrég egy egyszerű kérdést tettek fel, amire több ezer válasz érkezett. Ti mire tippeltek?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!