szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szagos radír, scoubidou és beyblade - ha a 2000-res években jártatok általános vagy középiskolába, akkor ti is emlékezhettek a szünetek nagy játékaira, vagy az órák elengedhetetlen kellékeire.

Ezen a sötét, hideg téli napon összeszedtünk pár emlékezetes, és szinte elengedhetetlen elemet a suliból. Vajon még most is megvannak?

Cserélhető hegyű ceruza, amiből, ha egy hegy elveszett, használhatatlan lett az egész.

Emeletes tolltartó, amiben legalább 12 színesceruza, két vonalzó és radír, filcek és körző is helyet kapott. Vajon hányat használtunk belőlük?

©

Szagos radír vagy zselés toll. Ezek is a három emeletes tolltartók elengedhetetlen kellékei, és biztos, hogy ismertek olyat, aki meg is kóstolta őket.

©

Matricás album, aminek tartalma folyamatosan gazdát cserélt a szünetekben. Az élet császára volt, akinek szőrös vagy zselés matricája is volt.

Tátika - igen, ez is egy olyan találmány, amivel már évtizedek óta szórakoznak az iskolások, a fő kérdés, hogy ki-mit írt a hajtások alá.

©

Gombfoci - ami már ősidők óta az iskolapadok legnagyobb játéka, és minden fiúcsapat felfedezi egyszer.

Scoubidou - a színes műanyagszálak, amikkel végtelen mennyiségű használhatatlan tolat, kulcstartót lehetet csinálni.

A 2000-res évek egyik nagy csodája volt a beyblade is, amit mindenki 'bébléd'-nek mondott, és a reklámban ígértekkel szemben nem is szikrázott.

Írásvetítő - ezt a mai iskolások már nem is ismerhetik, ugyanis az e-tábla könnyen átvette a nehéz és kőkorszaki írásvetítők feladatát.

©

Ti is emlékeztek rájuk, sőt többre is? Írjátok meg vagy küldjetek képet, az [email protected] címre, hogy nektek mi volt a kedvenc iskolai kütyütök vagy hobbitok, ami egy idő után mindenkinek lett.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!