szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hatóság szerint véletlen hiba történt, de gyorsan észrevették. Addigra viszont már késő volt, ugyanis a diákok közül többen is kibontották és tesztelték is magukat velük.

Az angliai Birminghamben ingyenes teszteket osztottak a hallgatóknak, de mint utóbb kiderült, véletlenül 25 használt teszt is a kiküldött darabok közé keveredett - írja a BBC.

A hivatalos tájékoztatás szerint a hibát gyorsan észrevették, és csak egy esetben bontották fel a tesztet, de a diákok mást mondanak. Sokan azt állítják, sokkal több használt teszt lett kiosztva és sokkal többen használták is őket, mint amennyiről hivatalosan beszámoltak.

Egy 21 éves hallgató a lapnak elmondta, ő és négy lakótársa sem vették észre, hogy a tesztek nem újak, így letesztelték vele magukat. A fiú szerint csak később, a közösségi médiából tudták meg, hogy mi történt.

A legkevesebb, amit várunk, egy bocsánatkérés. Tudjuk, hogy tévedés történt, de valakinek vállalnia kell érte a felelősséget - mondta.

Voltak azonban olyan diákok is, akiknek feltűnt, hogy már használt teszteket kaptak, így értesítették az illetékeseket. A véletlenül kiszállított tesztekért egyébként visszamentek. A hallgatók elmondása szerint amikor viszont rákérdeztek, hogy mi a teendő, ha használták is a teszteket, azt a választ kapták, hogy semmi, csak adják vissza őket.

A városvezetés szerint valóban sajnálatos hiba történt, de a fertőződés esélye alacsony volt.

Azért bántalmazott egy kisgyereket a romániai óvónő, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni

Sokkoló videó került elő Romániában. A felvételen az óvónő azért üt meg egy kisfiút, mert ő nem akar műanyagkéssel gyümölcsöket szeletelni. Miután a videó napvilágot látott, az óvónőt azonnal elbocsátották.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!