szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kapus Krisztián az elmúlt 28 év alatt most negyedszer lett rekorder, ugyanis az egész országban neki sikerült eddig a legtöbb felsőfokú végzettséget megszereznie.

Informatikus-könyvtáros, katolikus hittanár, magyar szakos bölcsész, művelődésszervező, orosztanár, stíluskommunikátor, és még sorolhatnánk. Ez csak a töredéke azoknak a területeknek, amelyből diplomát szerzett Kapus Krisztián az elmúlt 28 év alatt, aki immáron negyedik alkalommal kaphatta meg a Magyar Rekord Egyesülettől a megtisztelő Magyar rekorder címet, ugyanis az egész országban neki sikerült eddig a legtöbb felsőfokú végzettséget - összesen húsz diplomát - megszereznie - számolt be róla a szeged365.hu.

Krisztián a lapnak elmesélte, hogy sok minden érdekelte (és még érdekli is), így az kíváncsság és a tudásszomj motiválta őt az iskolák elvégzésében.

Mindig találtam valamit, ami az adott szakon kicsit jobban érdekelt, mint amennyit tanítottak belőle, ezért ilyenkor kerestem egy olyan szakot, ahol lehetőségem nyílt jobban elmélyednem ezekben a témakörökben - mondta.

A férfi egyébként a mindennapokban közösségfejlesztéssel foglalkozik, de jelenleg is tanul, a szegedi Gál Ferenc Egyetemen, ahol iskolai mentálhigiéné pedagógus szakvizsgára készül éppen. Mellette a Pécsi Tudományegyetem hallgatója is, valamint jelnyelvi tanfolyamra jár, és hétvégén horgászvizsgát is tett.

A rekorder még számos területen szeretne jártasságot szerezni, így amíg csak teheti, koptatni fogja az iskolapadokat.

96 évesen szerzett diplomát egy szicíliai férfi

Soha nincs késő megvalósítani a gyerekkori álmainkat - ezt bizonyította be egy 96 éves férfi is Olaszországban, aki egész életében arról ábrándozott, hogy egyszer diplomája lesz. Múlt pénteken az évfolyamának legjobb eredményével, kitüntetéssel szerezte meg a BA fokozatú filozófiadiplomáját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!