szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár az idei tanévtől költöztetek koliba, akár már évek óta ott laktok, vannak bizonyos dolgok, amelyeket minden kollégista megtapasztal az évek alatt. Most ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Korábban már írtunk róla, hogy nincs találékonyabb "szakács" egy éhes egyetemistánál. Akkor hat ételt gyűjtöttünk össze, ami könnyen a mindennapjaitok részévé válik az egyetemi éveitek alatt. Most pedig összeszedtünk pár szituációt, ami főleg azoknak a hallgatóknak lehet ismerős, akik kollégiumban laknak.

Mindig van valaki, aki akárhogyan is gazdálkodik, úgyis megszorul a hónap végére

Ilyenkor általában a többiek készségesen segítik a "bajba jutottat" - hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor kerülnek ők ilyen helyzetbe - és megosztják vele amilyük van, vagy összedobják neki a kajára valót.

Ha szeretnétek elkerülni az ilyen szituációkat, és rendbe tennétek a pénzügyeiteket, akkor ezt a kiadáskezelő alkalmazást érdemes letöltenetek.

Szinte lehetetlen kikerülni, hogy legalább egyszer ne legyen horkolós szobatársatok

Idővel persze megszokható... Pontosabban kénytelenek vagytok megszokni.

Lesz olyan, aki akkor bulizni, amikor ti aludnátok

Bár a koronavírus miatt most több egyetemi kollégiumban is megtiltották az alkoholfogyasztást, ettől függetlenül még bárkinek támadhat kedve hajnalig zenét hallgatni és bulizni. Ez főleg akkor zavaró, amikor ti rápihennétek a másnapi zh-ra vagy vizsgára.

Apropó zene: a vékony falaknak köszönhetően rengeteg műfajt ismerhettek meg

A legjobb pedig, amikor többen is szeretnék "túllicitálni" egymást, ezért bömbölve keverednek egymással a zenei ízlések.

Mindezek után már-már furcsa érzés az otthoni csend és nyugalom

A kolis nyüzsgés után kifejezetten megnyugtató hazamenni.

Akár húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen egy ritka Harry Potter könyvért

Igencsak meglepődött egy brit férfi, miután kiderült, hogy a 21 évvel ezelőtt vásárolt Harry Potter könyvéért akár 50 ezer fontot, azaz majdnem húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen. A könyvespolcán pihenő könyv ugyanis az első kiadás egyik példánya, amiért megőrülnek a gyűjtők.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!