szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs találékonyabb "szakács" egy éhes egyetemistánál. Tészta tésztával, tojás különböző formában, vagy éppen szendvics minden mennyiségben? Akár kolisak, akár albisok vagytok, biztos, hogy idővel ti is kísérletezni fogtok -, ha eddig még nem tettétek -, és olyan ételeket készítetek majd, amitől szegény Gordon Ramsay csak a fejét fogná. De nézzük, mik azok az alapételek, amelyek valószínűleg rendszeresen az asztalotokra fognak kerülni.

Tészta

Abban még nincs semmi meghökkentő, ha a tésztát mindenféle szószokkal, tejföllel, sajttal, vagy túróval eszitek. A leleményes egyetemisták viszont akkor sem ijednek meg, ha ezek elfogynak. Ilyenkor előkerülnek a lekvárok, a kakaópor és szinte bármi, ami mozdítható.

Szendvics

Hidegen vagy melegen. Rántotthússal, felvágottal, tojással, vagy virslivel töltve - esetleg mindennel egyszerre, hiszen sokszor a főétkezés is egy jól megpakolt szendvicsből áll.

Tojás

A tojás nagyon gyorsan elkészíthető és sokféle formában fogyasztható, ezért általában ebből is mindig megtalálható néhány darab az egyetemisták hűtőjében.

Zacskós leves

Csak egy kis vizet kell hozzá melegítenetek a tűzhelyen vagy a mikróbán és máris profi szakácsnak érezhetitek magatokat.

Mirelit ételek

Ha van fagyasztótok, akkor szinte bármit berakhattok oda a "szűkösebb időkre" - legyen az kifejezetten mirelit húspogácsa, húsgolyó, rántott sajt, vagy éppen az otthoni töltött káposzta maradéka. Később még kincset fog érni.

Gyorskaják

Szinte minden egyetem környékén található legalább egy gyorsétterem, szóval biztos, hogy lesz olyan, amikor hamburgert esztek reggelire, ebédre, vacsorára, vagy épp hajnalban, egy jól sikerült buli után.

Hat dolog az egyetemen, amit minden gólya ismer

Bár az idei félévkezdés a vírus miatt speciális volt, vannak olyan klasszikus egyetemi életérzések, amiket minden hallgató - lehet, hogy nem csak gólya - nagyon jól ismer. Ti is magatokra ismertek?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!