szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már több magyar-magyar szótárt is készítettünk leendő egyetemistáknak, ahol összeírtuk azoknak a fogalmaknak a steril - mondhatni „szótári” - jelentését, amelyek újak lehetnek számotokra gólyaként. Ugyanakkor tudjuk, hogy a gyakorlatban teljesen mást jelent nektek a tanulmányi osztály, a zh, vagy éppen a szorgalmi időszak. Többen el is kezdtétek összegyűjteni, mi ezeknek az igazi magyarázata.

Korábban összeírtuk, hogy mit jelent a zh, a passziváltatás, a kredit, az abszolutórium, a leckekönyv (index), az UV, illetve a Neptun. Majd az egyetemista magyar-magyar szótárunk második részében a tanulmányi osztály, a szorgalmi időszak, a HÖK és a szoctám, valamint a tanulmányi ösztöndíj fogalmát tisztáztuk.

Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy a leírt magyarázatok sokszor távol állnak a valóságtól. Ez nektek is szemet szúrt, ezért a Facebookon található S.Oszkár "tanulós" csoportban elkezdtétek összeírni, mit is jelentenek igazából a felsorolt fogalmak. Most ezek közül válogattunk.

Passziválás: ugyanúgy nem jársz be, csak legálisan.

Szorgalmi időszak: csill. Vizsgaidőszak: pánik.

TO: fogalmam sincs. Megkérdeztem tőlük emailben mivel foglalkoznak, de még nem írtak vissza.

Neptun: itt szedik be a pénzt, amúgy sose működik.

UV: utolsó esély a kredithez, de úgyis megbuksz.

ZH: ha szerencsés vagy, ez egy nem túl biztonságos csoportmunka a barátaiddal. Ha nem, akkor pedig már a kérdést sem fogod érteni.

Passziválás: azok szokták használni, akik ott akarják hagyni az egyetemet, csak még nem tudják, hogy hogyan mondják el a szüleiknek.

Szorgalmi időszak: Ez az időszak arra szolgál, hogy keress egy szövetségest, aki beír a katalógusba és küld neked jegyzetet.

Nyolc hasznos dolog a kollégiumi élethez: ezeket ne hagyjátok otthon

Kollégiumba készültök költözni az őszi félévtől? Összegyűjtöttünk néhány praktikus dolgot, amit semmiképpen nem hagyjatok otthon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!