szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hajnaltól hajnalig a laptopotok és a jegyzeteitek felett görnyedtek? Már az energiaitalok és a kávék sem hatnak? Most összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet az ébren maradásban.

1. A víz segít

Legyen szó arcmosásról, egy gyors zuhanyról, vagy éppen egy nagy pohár hideg vízről, a víz bármilyen formában segít, hogy egy kicsit felfrissüljetek.

2. Rágózzatok

Az állkapcsotok mozgatásával serkenthetitek az agyi keringéseteket, illetve csökkenthetitek a stresszhormon szintjét. Az erős mentolos ízesítésű rágóval pedig duplán a siker, ugyanis ez a vízhez hasonlóan szintén frissítő hatású.

3. Üljetek az íróasztalotokhoz

Az ágynak már a látványa is elég ahhoz, hogy elálmosodjatok, ezért érdemes messziről elkerülnötök olyankor, amikor amúgy is fáradtak vagytok. Az a legjobb, ha addig meg sem ágyaztok, amíg be nem fejeztétek a tanulást, a paplan és a párnák látványa ugyanis képes mágnesként vonzani a kimerült diákokat.  

4. Mozogjatok egy kicsit

Sétáljatok egy tíz percet a szabadban, vagy végezzetek el néhány tornagyakorlatot. Ha sikerül rendszeresen időt szánnotok a testmozgásra, azzal az alvásotok minőségét is javíthatjátok.

5. Ne egyétek tele magatokat

Ha nagyon sokat esztek egyszerre, akkor attól még álmosabbak lesztek, ezért célszerű többször, kisebb adagokat ennetek.

+1 Hallgassatok zenét vagy nézzetek meg egy vicces videót

Egy pörgős zene, vagy egy vicces videó szintén segíthet, hogy ne aludjatok el a tételek felett. Azonban ezzel érdemes vigyáznotok, mert könnyű elcsábulni, és az öt-hat perces szünetből könnyen lehet több órás pihenő.

Nem tudnak eljutni az egyetemre az orvostanhallgatók, mégsem engedik nekik az online vizsgázást

Budapesten kellene teljesíteniük a gyakorlati vizsgákat a Semmelweis Egyetem külföldi orvostanhallgatóinak is, pedig a járvány miatt vissza sem tudnak utazni. Petíciót indítottak a hallgatók.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!