szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az arizonai képviselőház elfogadta a törvényjavaslatot, ami minden diákot arra kötelezne, hogy iskolai és egyetemi sporteseményeken csak a születési nemüknek megfelelő sporteseményeken induljanak – írja az ABC News.

A lap beszámolta arról, hogy az Arizónában elfogadott Védjük Meg a Női Sportokat nevű törvényjavaslat szerint az iskolák és az egyetemek kötelesek biológiai nem alapján meghatározni a férfi és a női sportokat, ezzel védve a sportok fair jellegét.  

A kedden elfogadott javaslattal azonban sérülnek a transznemű diákok érdekei, ugyanis jelenleg az államban még minden diák a saját nemi identitása szerint indulhat a sporteseményeken.

Az új törvény ellen többek között az Arizona Diamondbacks nevű baseballcsapat, a PayPal, és az Uber is tiltakozott.

Bőrszíne miatt tartóztattak fel egy hallgatót a Cambridge-i Egyetem portáján

Bőrszíne miatt állították meg az egyik diákot a Cambridge-i Egyetem a portáján. A 32 éves Collin Edouard-ot a portás nem akarta beengedni az egyetemre, egy társa közbelépése mentette meg attól, hogy kidobják.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.