szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közeleg a ZH-időszak, a vizsgák, és a felkészülés a beadandókra? Ezzel az appal ti is egészségesen és hatékonyabban tanulhattok.

Köztudott ma már, hogy a sok ülés – kis túlzással – halálos, de legalábbis igen rosszat tesz az egészségnek. Kutatások sora bizonyította már, hogy a hosszú órákon át tartó ülés mind a mentális, mind a fizikai egészségre rossz hatással van.

A hvg.hu remek appot talált, ami nem csak olyanoknak lehet hasznos, akik a munkájuk miatt sokat ülnek, hanem azoknak is, akik a tanulás miatt görnyednek az asztal fölött.

A Move More alkalmazás éppen azért született, hogy figyelmeztesse a felhasználókat, ha már túl sokat ültek - írják.

©

De hogyan működik?

Ha először indítja valaki, meg kell adni egy nick-nevet és egy e-mail címet. Ezután következhet a program testre szabása, ugyanis alapesetben 25 percenként figyelmeztet a szünet szükségességére, de ezt 20 és 60 perc között egy csúszka segítségével megváltoztathatjuk.

Azt is beállíthatjuk, hogy milyen módon figyelmeztessen a program, például hanggal vagy egyedileg beállított üzenettel. Ha megnyomjuk a Startot, a háttérben elindul a visszaszámlálás (mármint az előre beállított időből). Ha ez lejár, akkor az emlékeztető mellett egy rövid tippet is kapunk azzal kapcsolatban, hogy mi mindent tehetünk meg e kis szünetben az egészségünkért. Az appot innen tölthetitek le.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.