szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Google készített egy ingyenes játékot, amellyel programozás nélkül lehet videojátékot fejleszteni.

A programozás nem egyszerű, ám számos olyan kezdeményezés van már, amellyel egyszerűbbé tehető. A Google ezért új projektbe kezdett, amely a szórakoztatás oldaláról közelít: olyan játékot fejlesztettek, amellyel különösebb hozzáértés nélkül lehet számítógépes játékot írni - írja a hvg.hu.

A Windowsra és Mac-eszközökre egyaránt fizetés nélkül telepíthető Game Builder egyszerűbb alkotások elkészítésére ad csak lehetőséget, így is jópofa dolgok hozhatók össze. Ehhez ráadásul (az angoltudást leszámítva) tényleg semmire nincs szükség, a kódolásra.

Még mindig nagy probléma az informatikushiány: az ipar nagyon hamar kiszívja a leendő szakembereket

Szüksége van a gazdaságnak informatikusokra, máig nagyon kevés a jelentkező, ráadásul sokan a felvettek közül is korán engednek a jól fizető cégek csábításának, és „félig képzetten" hagyják ott az egyetemet.

A Google úgy alkotta meg programját, hogy azzal egy konkrét világ is létrehozható legyen. A Game Builder alapvetően szórakozás céljából készült, de a keresőcég szerint mivel tanulásra is alkalmas, magasabb szintre is el lehet vele jutni - írja az oldal.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.