szerző:
Eduline

Harmincöt nyelven tanulhattok a Livemochával, amelynek számos funkcióját teljesen ingyen használhatjátok - nyelvvizsgára készülőknek is ajánljuk.

A Livemocha egy olyan közösségi oldal, amely azokat az embereket gyűjti össze, akik magabiztosan beszélnek egy nyelvet, és szívesen oktatnak másokat, akiktől "fizetségképpen" nyelvórákat kapnak - természetesen egy másik nyelvből.

A Livemocha ezt a szolgáltatást videókkal, hanganyagokkal, szószedetekkel és nyelvtani összefoglalókkal egészíti ki, úgyhogy érdemes körülnézni, ha nyelvvizsgára készültök, vagy egész egyszerűen szeretnétek felfrissíteni nyelvtudásotokat.

A tananyagokat pontokért vagy "babokért" cserébe aktiválhatjátok - pontokat már a regisztrációért és minden további tevékenységért kaptok, a "babokat" azonban meg kell vásárolni.

©

A tananyagokat nehézségi szintek szerint csoportosítva találjátok, spanyolból például felsőfokig, angolból középhaladó szintig juthattok el, németből és franciából viszont kevesebb lecke van.

Minden lecke egy videóval indul, majd megkapjátok a szószedetet tanulókártyák formájában. A tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatjátok, írott és hallott szöveg értését mérő feladatokat is kaptok, ezeket szóban (mikrofonnal) vagy írásban kell megoldanotok, így a többi felhasználó ellenőrizni tudja. Minden feladattal - már a videó megnézésével is - pontokat szereztek, így továbbléphettek a következő leckére.

©

A többi felhasználónak magyarból segíthettek, de olyan tanult nyelvet is választhattok, amelyet elég magabiztosan beszéltek. A feladatokat írásban, esetleg a felvett hanganyag alapján kell ellenőriznetek, majd értékelnetek kell a helyesírást, a kiejtést, a szóhasználatot és a nyelvtant.

Szerezzetek tanulópartnereket

A rendszer csak akkor teszi elérhetővé a tanulópartnereket, ha már elég időt töltöttetek a leckék megoldásával vagy mások oktatásával. A tanulópartnerekkel ezután email- és Skype-címet cserélhettek - az pedig csak tőletek függ, mennyit gyakoroltok. Így tanulhattok idegen nyelveket ingyen, otthonról - a tíz legjobb oldal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!