szerző:
Eduline

A Skool szervezi meg Magyarország első, kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő versenyét. A Scratch Meccsre 12-16 éves, háromfős lánycsapatok jelentkezését várják, akik kipróbálhatják kreativitásukat, miközben a Scratch alkalmazásban együtt fejlesztenek saját interaktív játékot. A verseny fődíja egy londoni tanulmányút, aminek egyik fénypontja a Facebook londoni irodájának látogatása lesz.

©

A Skool szervezésében, az ELTE IK [email protected] Labor szakmai támogatásával és irányításával, valamint a Facebook támogatásával szeptember 10-én induló Scratch Meccs célja, hogy az informatika világa iránt érdeklődő lányok kipróbálhassák magukat egy kreatív versenyen, ahol három fős csapatokban a grafikai, zenei és programozói elemeket ötvözve saját játékot fejleszthetnek.

A verseny platformja a Scratch alkalmazás, a kifejezetten gyermekeknek készített programozói környezet, melyben gyorsan, élményeket szerezve sajátíthatják el a fiatalok a programozás alapjait.

Mivel a Skool foglalkozásainak egyik fő pillére a Scratch oktatás, a verseny indulásáig még számos ingyenes Skool által szervezett műhelyfoglalkozáson, nyári táborokban van lehetősége a lányoknak arra, hogy megtanulják az alapokat. Emellett pedig az ELTE kifejezetten Scratch oktatásra fejlesztett tananyag oldalain is képezhetik magukat.

A verseny főtámogatója a Facebook UK, akik egy különleges élménnyel várják a Scratch Meccs legjobb csapatát. A verseny győztesei ugyanis ellátogathanak a Facebook londoni irodájába, a világ egyik legmenőbb munkahelyére. A lányoknak lesz alkalmuk megismerni az ott dolgozó fejlesztőket, megnézhetik, hogy néz ki a fejlesztő csapat egy napja, és a világ egyik legirigyeltebb irodája. Bővebb információt itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!