szerző:
Eduline

Folytatódik az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program a következő tanévben is.

©

A Magyar Hírlap azt írja, a 2017/2018-as tanévben a tankerületi központok 1759 iskolájában 444 200 tanuló kap heti négy alkalommal gyümölcsöt, zöldséget, továbbá olyan százszázalékos gyümölcslevet, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszereket.

A minimum számot nem határozza meg a Földművelésügyi Minisztérium vonatkozó rendelete, ugyanakkor a szolgáltatók pályázatának elbírálása attól is függ, ki hány alkalommal és mekkora mennyiségben vállalja a szállítást.

"A pályázatok értékelésénél hangsúlyos szempont a helyi beszerzés" - válaszolta a lap érdeklődésére a Klebelsberg Központ, hozzátéve: a visszajelzések alapján a kezdeményezés fogadtatása az iskolák és a gyermekek körében egyaránt rendkívül pozitív.

Még mindig ez az étel a diákok kedvence az iskolai menzán

A megkérdezett tanulók 62 százaléka szerint jó, 15 százalékuk szerint nagyon jó az iskolai menzán kapott étel - írta a Magyar Nemzet pénteken. Megnézték a diákok kedvenc ételeit is. Nincs meglepetés. A napilap számára készült országos, reprezentatív felmérést azt mutatta, hogy a nem menzán étkező 14 százaléknyi gyermek szülei elsősorban azzal indokolták távolmaradásukat, hogy gyerekük diétás étkezésre szorul, vagy nem szereti a menzán felszolgált ételt.