szerző:
Eduline

A helyesírásra ügyelni kell, akár magyar, akár angol nyelvű szöveget írtok. Ehhez ajánlunk ma két remek eszközt.

Helyesírási hibák ellen

Már Firefoxra is elérhető az a hasznos bővítmény, amellyel az MTA helyesírással foglalkozó oldalának hasznos funkciói azonnal előhívhatók. Így könnyen ellenőrizhetitek, kell-e pont a szám után, helyesen írjátok-e a különböző összetett szavakat.

A bővítmény eddig is letölthető volt Chrome böngészőre, most pedig már Firefoxon is fut.

Angol nyelvű szövegekhez

A Grammarly egy olyan ingyenes alkalmazás, amely több funkcióval is kiválóan segíti az angol nyelvű szövegek megírását. Olyan hibákat is képes észrevenni, amiket egy általános szövegszerkesztő program nem venne hibának, de segít megtalálni a legmegfelelőbb kifejezést is.

Egy zseniális ingyenes fordító, amely böngészés közben is azonnal fordít

Régóta megbízható fordítót kerestek? Ez a böngészőbővítmény több mint száz nyelvről fordít, és a magyart is érti. Ha ez nem lenne elég, azonnal fordíthattok böngészés közben. Igen hasznos bővítmény az Instant Translate, amelyet Chrome-hoz, Firefoxhoz, Operához és Edge böngészőhöz is le lehet tölteni.

Ezeket a szavakat mindenki rosszul írja: a leggyakoribb helyesírási hibák listája

Arra voltunk kíváncsiak, melyek azok a kifejezések, amelyeknek az írásmódjával nemcsak a diákoknak, hanem a felnőtteknek is meggyűlik a bajuk. Magyartanárokat kérdeztünk. "Melyik a helyes: mégegy vagy még egy? Mégegyszer vagy még egyszer?" - meglepően szenvedélyes vitát váltott ki az egyik népszerű kérdés-válasz oldalon ez az egyszerű kérdés.