szerző:
Eduline

Nem a tantestületeknek, hanem az iskolaigazgatóknak szánták azt a csokigolyót, amely csütörtökön bejárta a sajtót - közölte a Klebelsberg Központ, amely arra is kitért, mit kapnak a tantestületek az év végén.

©

"A Klebelsberg Központ megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy egy intézményvezetőknek szervezett, karácsonyi vacsora dekorációjáról készített fotó alapján olyan cikkek jelentek meg, hogy egy szem csokoládégolyóval jutalmaztak meg karácsony alkalmával egy tantestületet" - írja csütörtök esti közleményében a központ.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 444-nek egy pedagógus azt írta: „az esti híradót nézve, az év végi jutalmakról szóló résznél fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az én munkahelyem jutalmazását is bemutassam. Egy állami fenntartású általános iskolában dolgozom pedagógusként. A rengeteg béren kívüli juttatás amit kapunk (2013 óta kereken 0 Ft) mellé karácsonyi ajándékként a tantestület a következő ajándékot kapta: egy fenyővers, egy szerkesztett kis köszönő plakát és egy, hangsúlyozom egy darab szépen becsomagolt Mozart golyó (az egész tantestületnek)”.

A Klebelsberg Központ szerint a csokit nem a tantestületeknek, hanem az iskolaigazgatóknak szánták. "A cikkekben szereplő intézményt fenntartó tankerületi központ az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is ünnepi igazgatói értekezlet keretében köszönte meg az intézményvezetőkön keresztül minden pedagógus áldozatos és lelkiismeretes munkáját. A műsorral egybekötött eseményen az igazgatói székekre elhelyezett apró, saját kézzel készített, kis ajándékdobozba csomagolt üdvözlő ajándékkal - csokoládéval - is kedveskedett a fenntartó az igazgatóknak. A nevelőtestületek számára természetesen nem ezt, hanem az iskolai munkakörülmények javítására, valamint az oktató munka fejlesztésére szolgáló forrást biztosított a fenntartó év végén. Ennek keretében minden intézmény szabadon választhatott, hogy a diákonként 4000 forintos keretet - amely a tankerületben intézményenként átlagosan 2 millió forintot jelent - mire használja fel" - írják.

Egy fillér év végi jutalmat sem kapnak a Klebelsberg Központ iskoláiban dolgozó tanárok

Idén sem számíthatnak egyetlen fillér jutalomra karácsony előtt a Klebelsberg Központhoz tartozó iskolák dolgozói, miközben a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakgimnáziumok és szakközépiskolák minden munkatársának jut valamilyen ajándék. „A szakképzési centrumok, akárcsak a tankerületi központok önálló gazdálkodásúak, ezt kigazdálkodták, ellenben a Klebelsberg Központhoz tartozó egyetlen tankerületről sem tudunk, ahol ilyen vagy bármilyen jellegű jutalmat osztottak volna.