szerző:
Eduline

A kollégái által csak "fideszes tanár úrként" emlegetett napközis oktató milliókat emelt le a Szemere alapítványának számlájáról, végül csak 1592 forintot hagyott rajta. A pénzt a lap szerint visszafizette a fizetett szabadságra küldött tanár.

©
Több mint 3,2 millió forint volt annál a „fideszes tanár úrnál”, akiről a hvg.hu írta meg, hogy jogszerűtlenül kezelhette a Szemere Bertalan Általános Iskolai alapítványának vagyonát.

A portál újabb részleteket közölt az esetről. Azt írják, a tanár tavaly óta folyamatosan tette zsebre a pénzt, végül csak egy pizza ára, 1592 forint maradt az alapítvány számláján.

K. András, aki a Fidesz-KDNP egyik delegáltja egy belvárosi bizottságban, a lapnak most azt írta, "az igazság az, hogy a Szemeresek a Szemeréért Alapítvány kuratóriumi tagságomról lemondtam és a házi pénztárban lévő pénzekkel elszámoltam".

Az elszámolás az iskola igazgatója szerint azt jelenti, hogy a napközis tanárként dolgozó férfi visszafizette az ellopott pénzt az alapítványi bankszámlára.