szerző:
Eduline

Egyedülálló iPhone-alkalmazást fejlesztett ki egy 16 éves brit középiskolás: a Summly összefoglalja a weboldalak...

Egyedülálló iPhone-alkalmazást fejlesztett ki egy 16 éves brit középiskolás: a Summly összefoglalja a weboldalak tartalmát, és átláthatóbbá teszi a keresési eredményeket. A fiút egy Hong Kong-i milliárdos is támogatta az alkalmazás elkészítésében – adta hírül a BBC.

Nick D’Aloisio
©

Nick D’Aloisio éppen történelemdolgozatra készült, amikor rájött, hogy a Google-keresések során nem derül ki azonnal, melyik találatra érdemes rákattintani. „Számos kapcsolódó oldalt végigolvastam, ezzel túl sok időt vesztettem” – mondta a Londonban élő fiú.

„A Google Instant Preview alkalmazása csak az oldal kinézetét mutatja meg. Én azt szerettem volna, ha egy tartalmi összefoglalót kapok az adott honlapról” – tette hozzá.

A Summlyt december közepén dobták piacra, és azóta már több tízezren töltötték le az alkalmazást. Nick D’Aloisio a siker és a bevétel ellenére szeretne úgy élni, mint egy átlagos tinédzser: szereti a krikettet és a rögbit, kínaiul és oroszul tanul, és filozófia szakra készül. Még csak 12 éves, de már több iPad-alkalmazást is kifejlesztett egy Los Angeles-i fiú – róla itt olvashatsz bővebben.