szerző:
Eduline

A Szilícium-völgy ma a siker szinonimája, mégis négyszer akkora itt az öngyilkosságok száma, mint az amerikai átlag. Néhány diák szeretné megmenteni társait.

 

©
A Szilícium-völgy az IT szektor fellegvára, tele ötletes és persze nagyon okos, innovatív figurával. Az itt karriert építő Mark Zuckerberg és a többi sikeres ember magasra tette a lécet, és ha valaki nem nyújt extra teljesítményt, akkor nem engedheti meg magának, hogy ezen a vidéken folytassa életét. Éppen emiatt óriási a nyomás a helyi középiskolásokon.

Palo Altóban két gimnázium van, az utóbbi 10 évben pedig a környéken drasztikusan megemelkedett az öngyilkosságok száma. Jelenleg arányaiban négyszer annyian menekülnek a halálba itt, mint az országos átlag.

A The Atlantic cikkében személyes történetek mutatják be, milyen elképesztő nyomásnak vannak kitéve a diákok sikeres szüleik és az iskola által, pedig a szülők gyakran nem is szándékosan éreztetik velük ezt.

Két gimnazista elhatározta, hogy megállítja a diákok körében terjedő öngyilkossági hullámot. Készítettek egy filmet, ami felhívja a környékben élők figyelmét az aggasztó helyzetre, és igyekszik megfosztani a mentális problémákat az azokat övező stigmáktól - áll az AJ+ videójában.

A film készítői szeretnék elérni, hogy mindkét Palo Altói középiskolában jobban figyeljenek egymásra a diákok. A projektben mintegy tucat diák vesz részt, köztük van olyan is, aki már kétszer kísérelt meg öngyilkosságot.