szerző:
Eduline

Bár azt hihetnénk, hogy a balkezesség már nem beszédtéma és teljesen elfogadott dolog, még mindig vannak olyan diákok, akiket a tanárok vagy a szüleik próbálnak átszoktatni, hogy a „jó” kezüket használják.

©
A Magyarországi Balkezesek Egyesületének elnöke, Kiss Erzsébet a Napközben adásában beszélt arról, hogy a balkezes gyerekek egy részét a szüleik vagy a tanáraik próbálják átszoktatni a jobb kéz használatára - írta a hirado.hu.

Az egyesület rengeteg levelet, e-mailt, telefont is kap, amelyek erről a gyakorlatról szólnak. Például az egyik panasz szerint az iskolában a gyereket írni ugyan engedik bal kézzel, de a menzán már nem hagyják, hogy ezzel a kezével egyen. Öt dolog, amit biztos nem tudtál a balkezesekről

Kiss Erzsébet hozzátette, hallotta már tanító nénitől azt a felszólítást, hogy a gyerek a csúnya – vagyis a bal – kezéből tegye át a babzsákot a „szép” kezébe.

Mindez annak ellenére történik, hogy a tanárokat felvilágosítják arról, miért nem szabad átszoktatni egyik gyermeket sem: tartós beszédhibát, tanulási nehézségeket, vagy akár agykárosodást is okozhat, a tanítók egy részében még mindig az él, hogy a balkezesség valamiért rossz, ezért változtatni kell rajta.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!