szerző:
Eduline

Ma lehet utoljára módosítani a középiskolai jelentkezési lapon megadott adatokat, ehhez módosító tanulói adatlapot...

©

Ma lehet utoljára módosítani a középiskolai jelentkezési lapon megadott adatokat, ehhez módosító tanulói adatlapot kell kitölteni. A tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendjét meg lehet változtatni, de tanulmányi területet nem lehet törölni.

Új tanulmányi területet csak olyan középfokú iskolában lehet felvenni, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak akkor, ha erről egyeztettetek az intézménnyel. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni.

A négy évfolyamos középiskolába felvételizők az általános iskolában módosíthatnak a jelentkezéseken. A módosító tanulói adatlapot az eredeti adatlap alapján kell kitölteni, ennek egy példányát az iskola őrzi. A módosító adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték el a felvételi központba, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig. Mikor lesz a tavaszi szünet és a beiratkozás? A félév legfontosabb dátumait itt találjátok.