szerző:
Eduline

A Lauder, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, valamint az egri Neumann János Középiskola és Kollégium vezeti a HVG alapítványi középiskolákról készített rangsorát. Megjelent a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

Az alapítványi iskolák közül a Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest) vezeti a HVG 2015-ös rangsorát. A top ötbe négy budapesti és egy vidéki intézmény került be.

Az összesített rangsorhoz hasonlóan itt is hét szempontot vettek figyelembe: a 2013-as országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredményeket, a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredményeket, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok számát. A legjobb vidéki gimnáziumok listáját itt találjátok.

Rang

Intézmény

1.

Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest)

2.

Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakképző Iskola (Budapest)

3.

Neumann János Középiskola és Kollégium (Eger)

4.

Xántus János Két Tanítási Nyelvű, Gyakorló Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Szakképző Iskola (Budapest)

5.

Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest)

 A Lauderbe járó diákok a történelemérettségin teljesítettek a legjobban - ebben a részrangsorban az intézmény a 9. helyet szerezte meg -, az AKG a felvételi eredmények alapján a 7., a Xántus a nyelvi érettségi eredmények alapján a 6. lett.

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!