szerző:
Eduline

A pedagógusok fele rendszeresen megosztja otthonról hozott ennivalóját tanítványaival, minden ötödik tanár  pénzt is...

©

A pedagógusok fele rendszeresen megosztja otthonról hozott ennivalóját tanítványaival, minden ötödik tanár  pénzt is ad a diákoknak, ha éhesek – adta hírül a The Guardian című lap felmérésének eredményét a Daily Mail.

A 600 brit tanár véleményét összesítő kutatás szerint szinte az összes pedagógus találkozott már éhes diákkal az iskolában, a válaszadók fele vette észre, hogy tanítványait reggeli és tízórai nélkül engedik el otthonról. A pedagógusok szerint az éhes diákok képtelenek koncentrálni, fáradékonyak, sokaknak pedig romlik a magatartása.

Különböző gyermekvédelmi szervezetek felszólították a brit kormányt, hogy biztosítson ingyen reggelit annak az 1,3 millió rászoruló diáknak, akiknek jelenleg az ebédért sem kell fizetni. Annál is inkább szükség lenne erre, mert a válság miatt a családoknak egyre kevesebb pénze van ennivalóra: mint pár hónapja kiderült, sok diáknak egész nap társai ebéd- és uzsonnamaradékával kell beérnie. Ausztriában sem sokkal jobb a helyzet – összefoglalónkat itt olvashatod.