szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb középiskolában januárban vagy februárban szokták megtartani a szalagavatókat, a koronavírus miatt viszont ebben a tanévben egészen biztos, hogy ezeket sem rendezik meg a megszokott formában. Utánajártunk, milyen opciók születtek az ünnepséggel kapcsolatban.

Az iskolák többsége - a végzősök legnagyobb bánatára - úgy döntött, a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem szervezi meg a szalagavatót, csak átadták a szalagot a diákoknak. Akad azonban néhány kivétel.

A Tapolca-Diszelben működő Veszprémi SZC Gönczy Pál Szakképző Iskolája idén online tartja meg az ünnepséget - számolt be róla a veol.hu. A lap információi szerint az iskola igazgatója fogja feltűzni a szalagot a végzősök ruhájára, a családtagok pedig élőben követhetik az eseményt a közösségi oldalon. A diákok most műsorral sem készülnek, viszont osztáyokon belül törekednek az egységes megjelenésre.

Több olyan intézmény is van, ahol már előre gondolkodtak és ősszel - az online oktatás bevezetése előtt - lebonyolították a szalagtűzést, így a mostani végzősök sem maradtak ki ebből az élményből. A fővárosi Leövey Klára Gimnáziumban is kora ősszel, vendégek nélkül tartották meg az eseményt. Itt azonban egy "prom" bált is terveznek az érettségi környékére kárpótlásként - ha az akkori szabályok ezt lehetővé teszik.

Máshol tavaszra halasztották az eseményt, vagy éppen az a mondás: akkor tartják meg, amikor visszatérhetnek a suliba.

Ti már tudjátok, hogy nálatok mi lesz az idei ünnepség sorsa? Ha a felsoroltakon kívül valami másra készül az iskolátok, írjátok meg nekünk az [email protected] címre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!