szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb országos akciót hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata.

A korábbi látványos akció után, ahol arra kérték az oktatásban dolgozókat, osszák meg, mennyit visznek haza havonta, ezért hány évet tanultak és hány év gyakorlat áll mögöttük, most újra országos kezdeményezést indított a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata.

"Vért izzadunk, hogy helytálljunk és fenntartsuk az oktatási rendszert és ezt most láthatóvá tesszük - írják Facebook-oldalukon. Azért, hogy ezt tényleg láthatóvá tegyék, minden szerdán pirosba öltöznek és erre kérnek minden velük szolidaritást vállaló személyt is.

Továbbá béremelést és munkateher-csökkentést követelik minden oktatásban dolgozónak, tisztességes béreket szeretnének a családjaik és lakhatásuk fenntartásához valamint a gyerekvállaláshoz. Illetve követelik, hogy csökkentsék a munkaterheiket, hogy több időt tölthessünk családjaikkal - írják a posztban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.