szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az idén felvételiztek középiskolába? Már most érdemes nézegetni az intézmények honlapját.

Néhány középiskola már szeptemberben megrendezi a diákok tájékoztatását szolgáló nyílt napokat, amelyek időpontját a honlapjukon teszik közzé. Jó ötlet lehet már a látogatás előtt alaposan tájékozódni az intézményről, a nyílt napra pedig érdemes a szülőknek és a gyerekeknek együtt elmenni.

A középfokú iskolák - vagyis a gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák - október 20-ig teszik közzé a felvételi tájékoztatójukat, amely tartalmazza, hogy a 2020/2021-es tanévben milyen tanulmányi területek indulnak az iskolában, tartanak-e központi írásbeli felvételit, esetleg szóbelit, és milyenek a pontszámítási szabályok.

A 2020-as középiskolai felvételi összes dátumát itt találjátok:

A 2020-as középiskolai felvételi legfontosabb dátumai - egy helyen

Októberben a felvételi tájékoztatók közzétételével indul a középiskolai felvételi. Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.