szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már nincs sok hátra a középiskolai felvételi végéig. De mikor lesz meg a végleges lista és a jelentkezők mikor kapják meg az eredményt? Itt vannak a pontos dátumok.

2019. április 23. Kialakítják a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldik azt a középfokú iskoláknak. 

2019. április 30. A középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Középiskolai felvételi: megelőzhet-e jobb eredményt elért tanulót egy rosszabb eredményt elérő?

Vajon megelőzhet-e a felvételi során jobb eredményt elért tanulót egy rosszabb eredményt elért tanuló? Fontos kérdésre válaszolunk.

És mi jön az eredmények után?

2019. május 6-17. Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel. Ha az általános felvételi eljárás időszakában nem nyertetek felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor kihasználhatjátok a 2019. május 6-án kezdődő rendkívüli felvételi időszakot.

2019. június 20-22. Beiratkozás a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.