szerző:
Eduline

Az egyházi intézmények speciális feltételeit figyelembe vevő szabályozás jelenhet meg a közoktatási törvény koncepciójában - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkársága pénteken.

A tárca közleményében ismerteti, hogy Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek a vezetőivel egyeztetett az új oktatási törvények koncepcióiról. Az új közoktatási törvény koncepciójának legújabb változatáról szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.
   
Az államtitkárság beszámolója szerint a találkozón a szervezetek vezetői a magyarországi zsidó oktatási intézmények helyzetéről tájékoztatták Hoffmann Rózsát.
   
Feldmájer Péter elnök kijelentette, hogy a Mazsihisz mindhárom oktatási koncepciót támogatja, és egyetért az oktatási reform szükségességével; Köves Slomó vezető rabbi pedig az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nevében üdvözölte az új oktatási törvénykoncepciókat - fejtik ki a közleményben, hozzátéve, hogy a történelmi egyházakkal szakértői szinten folytatódnak az egyeztetések.

MTI