szerző:
eduline/mti

Nemcsak a Testnevelési Egyetem bővül, hanem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusa is.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem
©

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora bejelentette, a következő években is folytatódni fog a Ludovika Campus bővítése és fejlesztése. Szerinte akkor lesz erős az egyetem, ha minden kara a Ludovikára tud költözni.

A rektor azt is elmondta, hogy a kormány megújította a Ludovika Campus beruházás programját. Ennek nyomán jövőre 12,5 milliárd forintot, 2017-ben további 12,5 milliárdot, 2018-ban pedig 5 milliárdot fordítanak a Ludovika fejlesztésére. Már folynak a munkálatok egy új, modern, szemináriumi termekkel, menzával, mélygarázzsal rendelkező oktatási épület alapozására, amely az Üllői út mentén fog felépülni.

Megkezdődtek az előkészületek a rendészettudományi kar speciális oktatási épületének és az azzal egybeépített kollégiumnak a kivitelezésére, és a sportközpont építésére is megvan a szerződés, már csak az Orczy park vagyonkezelési és használati viszonyainak rendeződésére várnak. Arról már korábban döntöttek, hogy a Ludovika Szárnyépülete, amelyben ma még a Raoul Wallenberg iskola működik, az NKE-hez kerül. A tervek szerint ide hamarosan beköltözhet a Ménesi útról a közigazgatás-tudományi kar - tette hozzá.

Tegnap az Eduline megírta, hogy a Testnevelési Egyetem tetemes, 15,9 milliárdos támogatást kap 2016-ban, hogy bővíthessék a campusukat. Ezzel a felsőoktatási intézményeknek szánt támogatási keret 10 százalékát kapják meg. További részletek itt.