szerző:
Eduline

Újabb ösztöndíjra pályázhattok, ha külföldi félévet vagy rövid tanulmányutat terveztek. Idén október 31-ig még van lehetőségetek pályázni.

©

Mi az a Ceepus ösztöndíj?

Egy olyan ösztöndíj, amellyel Közép-Európa más országainak egyetemein, főiskoláin tanulhattok úgy, hogy az ottani tanulmányaitokkal krediteket is szereztek itthon. A pályázati lehetőségekről bővebben itt olvashattok.

Kiknek szól a pályázat?

Azoknak, akik

  •  valamely, a programban részt vevő ország felsőoktatási intézményében tanulnak teljes képzésben;  
  • legalább 2 lezárt félévük van a kiutazás megkezdéséig;     
  • a küldő és a kiválasztott fogadóintézmények koordinátorai támogatják a kiutazást (ami azt is jelenti, hogy a pályázat beadása/feltöltése előtt fel kell venni velük a kapcsolatot).

Így szerezhettek akár 200-350 ezer forint támogatást, ha külföldi részképzésre mentek

A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi - felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program keretében ösztöndíjpályázatot hirdet 2017. június 1. és 2018. szeptember 30. között megvalósítható külföldi részképzés támogatására felsőoktatási hallgatók számára. Kiknek szól a pályázat?

Mennyi az ösztöndíj összege?

Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő. Az aktuális összegekről a Központi CEEPUS Iroda honlapján tudhattok meg többet, az egyes nemzeti CEEPUS irodák linkjeire kattintva.

Meddig lehet pályázni?

A támogatás leadásának határideje az őszi fordulóban (a tavaszi félévre: 2017. október 31.


 

Így kaphattok akár 375 ezer forintos ösztöndíjat félévente: íme, a részletek

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek. A sikeres pályázók félévente 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el.